onsdag 9 april 2014

Ardenner i arbete


Det var inte bara förr i tiden som man arbetade med häst i skogen. Även om det inte är så värst vanligt i dessa dagar så sker det lite var stans att ardennerhästar jobbar med att dra fram timmer ur skogen. I bostadsområden där maskiner inte tar sig fram lika lätt är hästarna uppskattade. Effektivt och miljösmart!

Det är rörande att se samspelet mellan häst och förare. När mannen lastar timmer på släden står hästen helt stilla och väntar på signal att få gå. Det kan blir farligt om den börjar dra iväg mitt i allt lastande. Det har nog varit en och annan som skadats i detta arbete genom åren.

Hästen lyssnar både på röst och tygeltag men han har också lärt sig att när mobiltelefonen ringer är det bara att stanna. En liten detalj som skiljer förr från nu. I övrigt är det inte mycket som förändrats vad det gäller själva arbete men förhållandena för både häst och förare går väl knappast att jämföra. 










1 kommentar:

  1. Hej Monica
    Vi håller på att renovera hemma och på ett ställe har vi tänkt sätta upp en fototapet. Ett av dina fina foton skulle passa klockrent på väggen så därför skulle jag uppskatta om du om du kan skicka ett mail till mig. anders_gavelin@hotmail.com tack på förhand

    SvaraRadera